• Gozdna Vila Marija

Glajenje gub na čelu z masažo obraza

V času ko je dostop do kozmetičark omejen, ti Gozdna vila Marija svetuje kako lahko doma sama pridno skrbiš za bolj napet in zdrav videz obraza. Tokrat kako z masažo brez pripomočkov gladimo kožo na čelu.

Prednosti masaže obraza:

  • povečuje prekrvavitev in s tem poživi izgled obraza,

  • pomaga pri hitrejši regeneraciji tkiva,

  • sprošča mišice in živce,

  • zavira nastanek gubic in

  • pospešuje izločanje toksinov obraza.


Pomembno je imeti v mislih, da je videz kože med drugim odvisen od življenjskega stila, torej prehrane, zadostnih količin zaužite vode, uporabe kozmetičnih izdelkov, gibanja in stresa.
 

Za glajenje čela poznamo več tehnik za vzpostavitev cirkulacije. Danes se bomo lotili cik-cak glajenja in repetitivnega glajenja navzgor. Najprej pa nekaj usmeritev in informacij.

Ključne usmeritve pred začetkom

1. Zakaj gladimo navzgor? Tako kot je Newton doumel, da jabolko pade navzdol, zaradi gravitacije, se tako obnaša tudi naša koža. Repetitivno glajenje kože na čelu izvajamo navzgor, da kljubujemo učinkom staranja.

2. Gibe izvajamo nežno. Z gibi kože ne vlečemo, saj je ta delikatna. Ob preveč intenzivni masaži lahko razvijemo rdečico, koža nas peče in boli.

3. Gibe nikoli ne izvajamo na suhi koži. Obraz najprej dobro očistimo in navlažimo. Lahko uporabimo olje, serume ali kreme. Gozdna vila Marija svetuje uporabo naravne kozmetike. Recept za izdelavo smrekovega mazila najdete tukaj. Sama za obraz najraje uporablja domače smiljevo mazilo, saj ima smilj izjemne regenerativne sposobnosti in je odličen pri blaženju gubic kot ključna sestavina anti-age krem.

 

Vaja 1: glajenje navzgor

Vaja 2: cik-cak glajenje za vodoravne gubice

Vaja 3: cik-cak glajenje za navpične gubice


Izvajanje masaže obraze je priporočeno vsaj (!) 3-krat na teden. Najboljše bi bilo kar vsak dan izvajati masažo celotnega obraza. Razumljivo pa je, da volje za vsakodnevno masažo pač nimamo vedno.

V kolikor bi svoji najljubši za 8.marec privoščil/a razvajanje celotnega obraza, pa pokliči na 041 527 326 za darilni bon.

Na voljo sem v svojem salonu Gozdna vila v Brežicah.

 

BONUS VAJA ZA SPROŠČANJE LIČK

 

Gozdna Vila nasvet

Včasih preveč slane hrane zvečer, včasih kakšna solzica ob romantičnem filmu, običajno pa samo slab spanec - dovolj da se prebudimo kot napadane s tisoč piki čebel. Zabuhle.

Dandanes se pogosto poslužujemo nakupa takšne in drugačne kozmetike ter pripomočkov. Za zabuhlost pa je dovolj ena hladna kovinska žlica na uč.

Voilà in že si pripravljena na nov dan!

 

Rezerviraj svoj termin na 041 527 326.


Z ljubeznijo,

Gozdna vila Marija

299 views0 comments

Recent Posts

See All