• Gozdna Vila Marija

Medicinska pedikura v Brežicah

Strokovna pomoč pri vraščenih nohtih, glivičnih obolenjih kože in nohtov ter otiščancih. Priporočljiva je iz vidika zdravja ter osebne urejenosti.

Nega stopal je večkrat spregledana, vendar je zelo pomembna. Zdrava in urejena stopala so ključ do preprečevanja razvoja kožnih obolenj stopal in nohtov.

Trenutno je naziv »medicinska pedikura« predmet mnogih polemik, saj ni jasno definiran pojem, se pa le-ta pojavlja že več let in je predmet mnogih interpretacij. Ključno je poudariti, da medicinska pedikura zajema postopke estetske pedikure in prav tako dodatne postopke odstranjevanja in sanacije obolenj stopal.

Pogosta obolenja stopal predmet medicinske pedikure so:

  • vraščeni nohti,

  • glivična obolenja kože na stopalih in nohtih,

  • bradavice,

  • otiščanci in kurja očesa,

  • ragade - globlje razpoke kože na kritičnih predelih stopal (predvsem pete),

Odpravi bolečine še danes! Za termin pokliči na 041 527 326, Marija

Prednost redne nege stopal je preprečevanje potencialnega razvoja bolezni in okužb nohtov ter kože na stopalih.

Glivice. Za vse osebe, ki preživijo večji del dneva v manj propustni obutvi, pa je možnost razvoja glivic toliko večja. Glivice se razvijajo v vlažnem okolju, kar je najpogosteje športna obutev, obutev, ki ne diha ali pa se razvije kot posledica poslabšane higiene stopal pogosteje opazne pri starostnikih.

Gozdna vila Marija vsem starostnikom svetuje uporabo pol odprtih copat. Stopala tako dihajo, saj jim omogočimo pretok zraka in s tem omejimo razvoj glivic. Glivice na nohtih spremenijo njegovo strukturo. Noht se prične debeliti, drobiti in lahko potencialno povzroči deformacije.


"Najpogostejša težava starostnikov je prihod v salon - bodisi zaradi gibalnih ovir, prevoza ali sorodnih težav. V posavski regiji tako izvajam medicinsko pedikuro tudi na domu."

Vraščeni nohti. Pogost predmet medicinske pedikure so vraščeni nohti, ki so najpogosteje posledica neprimerne preozke obutve. Lahko pa so tudi posledica poškodbe ali nepravilnega striženja nohtov. Nelagoden občutek je najprej blag in se ob nadaljnji rasti stopnjuje. V skrajnem primeru pa lahko pride tudi do infekcije. Najpogosteje se pojavlja na palcu in pri vseh starostnih skupinah, pogosteje pa pri starostnikih in pri ženskah. Nošenje visokih zaprtih pet sili prste na stopalih v »V« obliko in povzroča nenaraven pritisk na nohte ter prste. Prav tako dolgoročno nošenje neprimerne obutve vodi ne le v vraščanje nohtov, temveč v deformacijo prstov in stopal. S staranjem nohti postanejo debelejši in so bolj nagnjeni k vraščanju, predvsem tudi zaradi nezmožnosti redne oskrbe stopal starejših oseb.

Otiščanci. Nepravilna obutev poleg vraščenih nohtov privede tudi do otiščancev. Pojavijo se na predelih neugodnega pritiska obutve. Pri nastanku otiščancev je pomembno, da odpravimo vzrok za nastanek – bodisi zamenjamo obutev in s tem razbremenimo boleč predel.

Kako pogosto je priporočeno izvajanje?

Izvajanje medicinske pedikure je priporočljivo enkrat mesečno, saj je redna nega stopal ključna za preprečevanje razvoja obolenj.

Komu je medicinska pedikura namenjena?

Medicinska pedikura je namenjena tako moškim kot ženskam, predvsem pa sladkornim bolnikom in starejšim osebam.

Gozdna Vila Marija nudi medicinsko pedikuro kot visoko usposobljena pedikerka z ustrezno izobrazbo in dodatnimi usposabljanji.

Kje nas najdete:

Odpravite bolečine zase ali za svoje najbližje

Rezervirajte si termin na 041 527 326, Marija Valenčak.

Pokličite tudi za vse dodatne informacije ali za izvedbo storitve na domu (Brežice z okolico).

 

Naj bodo boleča stopala spomin iz preteklosti.

681 views0 comments

Recent Posts

See All